Zoeken

VolkerWessels-vlog #50 - Kondor Wessels Berlin

De afgelopen jaren hebben wij laten zien dat VolkerWessels in elke regio en stad van Nederland werkt aan een leefomgeving waar mensen gezond en gelukkig kunnen wonen, leven en werken.

KondorWessels Berlin

Maar we zijn niet alleen in Nederland actief! Kondor Wessels is sinds 1990 bezig in Berlijn, Noordrijn-Westfalen, Frankfurt en Dresden. Voor deze 50e editie van de VolkerWessels-vlog neemt Amber ons mee naar onze collega’s van Kondor Wessels in Berlijn! De ontwikkelende bouwbedrijven, waar zo'n 380 mensen aan het werk zijn, kopen en ontwikkelen grondstukken en zijn voor 70% tot 80% actief in de woningbouw. Ook zijn de eerste stappen richting logisitiek gezet.

De afgelopen jaren heeft Kondor Wessels zich beziggehouden met ruim 220 projecten in de prachtige stad Berlijn. In deze vlog gaan we op bezoek bij drie van deze projecten. René Richter neemt ons mee naar het project Grandaire aan het Alexanderplatz, waar Kondor Wessels binnen drie jaar de eerste woontoren van Berlijn heeft gebouwd met 164 koopappartementen en 105 huurappartementen. Tijdens een bezoek aan project CÖ vertellen medewerkers Carsten en Mareen over de 120 appartementen, woningen en een ondergrondse parkeergarage welke hier worden gebouwd, waarmee er in totaal 9.300 vierkante meter woonruimte wordt gecreëerd. Tot slot vertelt collega Leo ons over Konnekt, een project in de wijk Marzähn waar er dringend behoefte is aan woningbouw. Hier wordt 250.000 vierkante meter Bruto Vloeroppervlak gerealiseerd, deels in woningbouw.

Zo werken onze collega’s van Kondor Wessels elke dag aan de toekomst van Duitsland.

Bekijk video